top of page

Sony 5.6-6.4/200-600mm

200_600.jpeg

Wild enthousiast

300 mm ... met meer zoomvermogen had ik nog niet eerder geschoten. Tot vandaag. Ik open de grote tas en til de 200-600 voorzichtig op. Het voelt zwaar, het voelt professioneel. Maar hoe zijn de prestaties.

Niet minder dan vier lange weekenden neem ik de proef op de som in de Arkemheense Polder en bij de Oostvaardersplassen. Ik kom zie veel fotografen met net zo'n grote toeter van andere merken. Allemaal hebben ze een statief (nodig). Ik niet. Alle foto's zijn vanuit de hand geschoten. 

En dat gaat makkelijk. In combinatie met mijn A7iii camera is snel scherpstellen geen droom meer, maar een gegeven. Zelfs kleine vogels in het struikgewas pikt hij er genadeloos 'raak' uit (gebruik daarvoor 'flexibel scherpstelpunt'). En snelle vogels, zoals het visdiefje en zwaluw, pakt hij bij goed licht haarscherp uit de lucht. 

Maar het mooiste, het allermooiste, is de prachtige manier waarop hij het onderwerp los zet van de achtergrond. Een verdienste van het 11-bladige (!) diafragma. Jullie horen het, ik ben werkelijk wildenthousiast over deze lens. 

Klein aandachtspuntje: ben je niet gewend met wildlenzen te lopen, hou er dan rekening mee dat het zwaar is. Denk goed na over de juiste riem. De peakdesign sling werkt voor mij het best, omdat deze je nek een beetje ontziet. En da's geen overbodige luxe bij de 200-600. 

Adviesprijs 2100,00

  • Razendsnelle autofocus  

  • Beeldstabilisatie 

  • Anti-reflectie coating 

  • Schuift niet uit bij inzoomen  

  • MF/AF optie 

  • AF keuzemodus (3 standen) 

  • Alle technische specificaties

Mijn 600mm foto's klik voor vergroting

Vogel
Braamsluiper
Boerenzwaluw
Visdiefje
Rietgors
Zwanen
Arkemheense_Polder
Vogel-8
Zelf een 200-600? Deel hier je ervaring.
bottom of page