top of page

Sony 2.8/24-70mm

24_70.jpeg

Maart 2020. Voor de tweede keer in 1 week tijd reserveer ik bij Budgetcam deze Sony 24-70mm. De eerste keer om in een krappe studio portretten te schieten van collega's. Twee dagen later omdat ik naar Valencia vetrek voor het wereldberoemde Las Fallas festival. 

 

Deze Sony zoomlens  is zeker geen goedkope lens. En dat voel je, hij is behoorlijk aan het gewicht. Dat zal de glaskwaliteit wel zijn. Ik sjouw 'm onder de volle Spaanse zon mee door Valencia.Terug in het hotel bekijk met grote tevredenheid de kleurechtheid en scherpte van de opnames. Nergens onscherpte, zelfs niet in de uiterste hoeken. Omdat deze lens niet veel licht nodig heeft, lukken alle opnames. Ook die in de wat donkere, overdekte, voedselmarkten (Mercatos) houd ik de sluitertijden kort en de ISO laag. 

Na de siësta toont de lens geen spoor van vermoeidheid. Sterker nog, misschien presteert deze lichtgevoelige 24-70 met een vast 2.8 diafragma zelfs beter onder het feestelijke kunstlicht dan onder de zon. Oordeel zelf, de voorbeeldfoto's staan hieronder. 

Hoewel het een heerlijke lens is, blijft het voor mij bij huren in plaats van kopen. De prijs gaat mijn budget net wat te buiten, dus kies ik uiteindelijk voor de all purpose Sony 24-105 mmOok mooi, ook scherp, ook snel, iets lichter in gewicht en vooral net wat minder prijzig. Maar eerlijk is eerlijk, je ziet wel verschil in kwaliteit. 

Het Las Fallas festival viel tijdens mijn lenstest in het water helaas. Vanwege Corona. De enorme poppen kregen gigantische mondkapjes om. En na 1 dag daarna ging Spanje op slot. Als het in 2021 hopelijk wel weer wordt gevierd, ga er dan heen. Het is een feest voor het oog, en zeker door het oog van deze 24-70.

Mee naar Las Fallas in Valencia

Adviesprijs 2149,00

  • Zeer scherp beeld tot in uiterste hoeken 

  • Snelle, accurate, autofocus

  • Prachtig bokeh 

  • Lichtgevoelig, ideaal bij avondopnames

  • Behoorlijk zwaar   

  • Niet de goedkoopste

  • Afgedicht tegen vocht en stof 

  • Alle technische specificaties

Mijn 24-70mm foto's klik voor vergroting

Valencia-16
Valencia-7
Valencia
Valencia-3
Zelf een 24-70? Deel hier je ervaring.
bottom of page