top of page
Search
  • Writer's pictureBart Houx

Ben jij al bedankt?

Corona-blogpost 50 🎉 Met dank aan Melien, die ze allemaal als eerste heeft moeten lezen. Met dank ook aan mijn kinderen, die te vaak ongewild het onderwerp zijn. Natuurlijk bedank ik ook mijn collega's die af en toe een stukje lezen. En laat ik vooral ook mijn buurman niet vergeten, omdat hij een paar keer per week 'leuk blogje' over de schutting roept en daarbij zijn duim omhoog steekt. Bedankt Jaap!


Moe van al die bedankjes?

Ik inmiddels ook.


We bedanken ons sinds vorige maand twee slagen in de rondte met z'n allen. Het allereerste Corona-bedankje maakte nog veel indruk op me. Ik was op dat moment in Valencia, samen met Maarten. Opgesloten in een hotelkamer vanwege de lockdown. Die avond verschenen er overal mensen op balkons die minstens een kwartier lang klapten en hun vingers stukfloten. Als steunbetuiging aan alle Spaanse zorgverleners voor wie de helse maand toen nog moest beginnen. Kippenvel (zie video)

Een week of twee later doen we ongeveer hetzelfde in Nederland. Hoewel het applaus net zo welgemeend is, maakt het op mij al veel minder indruk omdat het zo 'copy paste' voelt ... we hadden het de Spanjaarden en Italianen namelijk al zien doen.


Na dat - overigens zeer terechte - nationale bedankmoment voor ons zorgpersoneel gaat het pas echt los. Nederland weet niet meer van ophouden en slaat door met bedanken. Ik zie bedankcommercials voor de politie, vuilnismannen, schoonmakers, docenten, boeren, kinderopvangers, tuinders, pakketbezorgers, vakkenvullers en IT-professionals. Die we opeens ook allemaal 'helden' noemen.


Het voorlopige hoogtepunt (of dieptepunt) is het bedankje dat ik vanmiddag hoor:

"... wij bedanken alle professionals in de papier- en kartonindustrie. Omdat ze in deze bijzondere tijden voor ons toiletpapier zorgen."


WTF?


Wat is de volgende beroepsgroep die om een bedankje gaat bedelen? Als ik een suggestie mag doen: een bedankje voor alle copywriters in Nederland lijkt me op z'n plaats. Die hebben met bloed, zweet, tranen en tonnen inkt hard gewerkt om al diezelfde bedankjes nog een beetje origineel te verwoorden. Ga daar maar eens aan staan!


Jij weer bedankt voor je aandacht.

117 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page