Search
  • Bart Houx

Bier met rabarber

Updated: Jun 15, 2020

Zo af en toe wordt de wereld in Coronatijd me even te klein. Vergeleken met al die Nederlanders die er alleen voor staan, zie ik gelukkig nog behoorlijk wat verschillende gezichten. Klagen mag ik niet. Maar toch, het zijn wel vaak dezelfde mensen. De gesprekken die daarbij horen vanzelfsprekend ook.


Dus besloot ik om actief eens wat oude contacten aan te halen. Gelukkig, een paar daarvan vinden me nog leuk of kunnen heel goed doen alsof. De sociale agenda loopt al snel vol..


Eind volgende week lunchen met een goede vriendin in Tilburg, via Facebook een oud contact uit Zwitserland hersteld en om te beginnen bezoek van J. vandaag. Een ex-collega met wie ik jarenlang heb gewerkt en die ik inmiddels best vriend mag noemen. We hebben elkaar een jaar niet gezien.


Op het heetst van deze drukkend hete zaterdag belt hij aan. We gaan een stuk lopen ... want wandelen is tegenwoordig de hobby van zo'n beetje iedereen. De route voert ons langs Bakkerij Bart, waar we een terrasje pakken en ons door Pieter laten bedienen.


Je eigen zoon die je uiterst beleefd koffie serveert, het blijft leuk. Na het afrekenen (papa-korting zit er helaas niet in), lopen we langs het reclamebureau waar we zoveel jaren samenwerkten. We maken er een paar flauwe foto's.


Via Museumbunker en schapendijk - wat is het heet! - strompelen we na een lange wandeling met droge tong het terras van Mon Chouette op. Blij dat het open is, want de huisgemaakte rabarbertaart is legendarisch. Na Bakker Bart hebben we natuurlijk geen zin in nogmaals koffie. We kiezen daarom voor bier bij de rabarber. Geen gewone combinatie, wel een aanrader.


Deze eerst afspraak smaakt naar meer. Mooi dat er komende week nog een paar volgen. Geniet van je zondag enneh ... ik zou het leuk vinden als we snel weer eens wat afspreken.

71 views0 comments

Recent Posts

See All