top of page
Search
  • Writer's pictureBart Houx

Bingewatchen

Pieter werkt vandaag bij Bakker Bart. Een van de minst beschermde winkellocaties van Leusden. Waar het brood nog zonder nies-protectieschermen over de toonbank gaat en waar contant geld met blote handen wordt aangereikt. Risky.

Als die vanavond thuis komt, mag hij zich in de gang uitkleden en direct onder de douche stappen. Dan zullen wij zijn vuile was met benzine overgieten en ritueel verbranden. Je kunt niet veilig genoeg zijn.


Pieter dus weg. Maarten de pineut. Hij moet met ons mee voor een verplichte wandeling in de frisse buitenlucht. De longetjes trainen en weerstand opbouwen. Zoals elke gezonde elfjarige, kan hij zich wel wat leukers voorstellen dan wandelen met pa en ma. Pech voor hem, we gaan toch.


We zetten samen 12.000 stappen in de Arkemheense polder. Een omgeving met water, wind en vooral veel weiland. We zien grote zwermen grutto's, die tot vorige week nog in Portugal zaten. Het lucht letterlijk op om er op deze manier even uit te zijn.


Die avond maken we het extra gezellig. We schuiven de banken naar voren, kruipen bij elkaar en gaan voor het allereerst - als hele gezin - bingewatchen. Op het menu staat de nieuwe Netflix serie The English Game. Dat is een soort mix tussen Downton Abbey en Voetbal Inside. Voor elk wat wils.

10 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page