top of page
Search
  • Writer's pictureBart Houx

Boze mevrouwen

De Gemeente Leusden postte vandaag een bericht op Facebook. Een post waarin met pastelkleurige verklaarplaatjes en in Jip en Janneke taal vriendelijk wordt uitgelegd hoe en waar kinderen mogen buitenspelen. Informatie van de lokale overheid, niks mis mee.


Toch gaat het direct mis. Zoals helaas eigenlijk altijd als er iets 'voor en door' Leusdenaren op Facebook wordt geplaatst.


Want koud staat het bericht online, of het wordt overspoeld door een lawine aan giftige reacties. Allemaal van dezelfde strekking: waar is de politie, handhaven, bekeuren en hard aanpakken 'die spelende kinderen en hun ouders'.


Hiernaast staan er een paar, om je een indruk te geven. De namen en rugnummers heb ik vanzelfsprekend uitgegumd. Het valt wel op dat alle posts van vrouwen zijn. Geen enkele uitgezonderd.


Wat zijn dat voor dames die buitenspelende kinderen er op deze manier willen bijnaaien? Een ander woord heeft deze boze meneer er niet voor.


Begrijp me niet verkeerd ... de Corona regels zijn er niet voor niets en jong en oud moeten zich daar zo goed en zo kwaad als mogelijk aan proberen te houden. Maar mag dat alsjeblieft met wat meer begrip voor elkaar en minder gif in de pen of achterbaks geklik?


De - voornamelijk - Leusdense senioren die de afgelopen weken geen afstand hielden van onze jonge vakkenvullers zijn toch ook niet meteen op de bon geslingerd? De nordic walkende 50-plussers die ik dagelijks tegenkom op de kanaaldijk en niet op anderhalve meter kan passeren omdat ze in hun volle breedtes het wandelpad versperren, geef ik toch ook niet aan bij de politie?


Daarom, boze mevrouwen, dit vriendelijke verzoek om voortaan niet direct vanuit de boze onderbuik te reageren als het om buitenspelende kinderen gaat. Daar komt het besmettingsgevaar echt niet vandaan.

103 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page