top of page
Search
  • Writer's pictureBart Houx

Catalonië op slot

Updated: Mar 24, 2020

Dag twee van onze Corona besmette stedentrip. Horeca en winkels zijn sinds middernacht gesloten hier. Dus heel veel opties hebben we niet. We mailen naar Baja Bikes en - zowaar - we kunnen vandaag ngo twee fietsen huren.

Tijd is kostbaar ... we voelen wat druk om 'er nog snel' van te maken wat er van te maken valt dit weekend. Geen rustige wandeling dus, maar een snelle taxi die ons linea recta bij Baja afzet.


Het weer is nog altijd prachtig. In het kilometerslange lintpark, dat op een oude rivierbedding ligt, fietsen we langs wandelaars, joggers, fonteinen, bloemen, sinaasappelbomen en kunstwerken. Er zijn nog veel mensen buiten. De helft draagt mondkapjes en iedereen houdt afstand van elkaar. Buiten het park hangt de beklemmende sfeer van een spookstad. Warm asfalt, rolluiken voor de winkels, leegte.


We fietsen tot op het strand. Twee Afrikaanse jongens proberen tegen beter weten zonnebrillen te verkopen aan het handjevol mensen dat, net als wij, wat doelloos naar een leeg strand staat te staren. Een saxofonist speelt 'What a wonderful world' om de melancholie nog wat te versterken.


Na een bliksembezoek aan de Mercado Central, de beroemde overdekte markt van Valencia, weten we ook niet meer waar we verder nog heen kunnen. We leveren de fietsen in en gaan samen in het park zitten. Even met huis bellen. Melien vertelt ons dat Catalonië volledig op slot is gegooid. Nu schrik ik toch echt. Komen wij nog wel thuis morgen?


15 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page