top of page
Search
  • Writer's pictureBart Houx

Een blog mét geluid

En zo werd ik vanochtend dus voor de tweede keer deze maand voor dag en dauw wakker gebeld. Door Koen. Jazeker beste lezers, dé one and only Koen Wijn van de Ochtendshow op Omroep Brabant.


”Bel ik jou wakker, Bart?” Met mijn ogen nog dicht en een keel die schuurt antwoord ik moeizaam: “Eh, ja Koen". De wekker staat op kwart voor zeven.

“Haha ... nou Bart, dan heb ik geweldig nieuws voor je. Waar jij, als initiatiefnemer van de petitie, volgens mij heel blij mee gaat zijn!”


Hij praat precies zoals je van een radio-DJ verwachten mag: met “jou’s” waar je ook gewoon “je’s” had kunnen gebruiken, vet aangezette klemtonen en het opvallend vaak noemen van mijn naam.


Ik heb mezelf inmiddels in de zitstand gehesen en merk tot mijn verbazing dat dit geen voorgesprek is maar de live-uitzending.

Spraakwaterval Koen ratelt door. “Misschien wel dankzij jouw petitie heeft de KNVB besloten om per direct de Willy van der Kuijlen trofee in het leven te roepen. Wat vind je daarvan, Bart?!”


Bart vindt het allemaal fantastisch natuurlijk.

En dat is het ook. Al lijkt het me onwaarschijnlijk dat de KNVB dit besluit nam op basis van mijn petitie, die door niet meer dan 2.500 mensen werd ondertekend.

Koen heeft zichzelf lang genoeg horen praten en rondt ons gesprek af. “Ik denk dat ik jou best vaker mag wakker bellen met goed nieuws, he Bart?”


”Zullen we het beperken tot maximaal 1x per maand, Koen?”, had ik moeten antwoorden. Maar kom helaas niet verder dan wat slaperig gestotter.

Ik val achterover terug in mijn kussen en word nu pas echt wakker. De Skiete Willy trofee is geen leuk idee meer, maar binnen een paar weken werkelijkheid geworden. Wow.

Tevredenheid maakt plaats voor misplaatste overmoed en zelfvoldoening: ik begin zelfs al aan een volgend goed doel te denken waarvoor Omroep Brabant me binnenkort weer wakker mag bellen.

Da’s de pest van Watermannen, heb ik wel eens gelezen. We willen eerst de wereld redden, maar vergeten ondertussen voor het gemak dat er ook nog een kliko moet worden buitengezet. Gelukkig ben ik daarmee hartstikke op tijd vandaag. Het is pas zeven uur vier, de vuilnisman komt nooit voor achten.


Terugluisteren: "Wakker" | Omroep Brabant


68 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page