top of page
Search
  • Writer's pictureBart Houx

Een onbekende op de pot

Updated: Mar 25, 2020

Vorige week, toen we al netjes minstens anderhalve meter Corona-afstand tot elkaar bewaarden, stonden er twee mannen voor de deur. Vanuit het open raam op de eerste verdieping vroeg ik wat ze wilden. "Goedemiddag meneer, we kunnen de dakgoten voor u schoonmaken volgende week."


Normaal doe ik dat zelf wel, maar vanuit de solidariteitsgedachte dat je juist in deze tijd de lokale middenstand en kleine ondernemers moet steunen, vroeg ik naar de prijs. "12,50 euro, meneer". Deal.


Vanochtend stonden ze aan de deur. Ik kijk nog even hoe ze de ladder tegen de muur plaatsen en duik dan weer achter mijn thuiswerkscherm. Ze redden zich buiten wel. Precies op het moment dat ik weer met alle wachtwoorden en authenticatiecodes ben ingelogd, wordt er aangebeld.. Ik doe open en de grootste van de twee vraagt me beleefd of hij alsjeblieft even van het toilet gebruik mag maken. "Plasje doen", voegt hij er voor de volledigheid nog aan toe.


"Tuurlijk", zeg ik zonder erbij na te denken en wijs hem door naar de pot. Weer terug aan tafel, besef ik opeens dat ik een potentiële besmettingsbron in huis heb gehaald. "Even plassen", klinkt dan misschien wel onschuldig. Maar hoeveel Corona-virusdeeltjes komen daarbij vrij? We hadden het juist zo goed op orde in onze virusvrije bubbel thuis.


Met kloppend hart spits ik de oren. Hij blijft wel lang binnen. In mijn gedachten komt het Het Virus nu vrij en verspreidt zich razendsnel tot in de kleinste hoeken van het kleinste kamertje. Kleine meevaller is dat de man niet hoest of niest.


"Jullie mogen NIET naar het toilet beneden", fluister ik de jongens alvast toe. "Begrepen?".


Direct nadat hij klaar is, ik met uitgestoken arm pin en met de rand van m'n vingernagel een laffe handtekening op het schermpje krabbel, treedt Operatie 'Schone Handen' in werking. Met een fles bleek en een pak Dettol-doekjes waag ik mij met gevaar voor eigen leven de toiletruimte in. Alles - en met alles bedoel ik ook écht alles - maak ik schoon. Tot de klink van de voordeur aan toe.


Dat er buiten in de goten maar half werk is geleverd (er ligt nota bene nog een tennisbal in de 'schone goot') kan me weinig schelen. De potentiéle besmettingsbron is vakkundig geneutraliseerd.


Vlak voor het avondeten check ik nog even de bankrekening om te zien wie ik eigenlijk aan de deur heb gehad. De Firma Dakcontrol uit ... Den Bosch. Shit, BRABANDERS! Straks na het eten dus nog maar een keer het toilet desinfecteren.


68 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page