top of page
Search
  • Writer's pictureBart Houx

Heel Holland kapt

'Nee ...! nee!!! Waarom heb je mama dát bij je laten doen, pap?', roept Pieter vol ongeloof als hij zijn vader kaler dan kaal voorbij ziet lopen.


Een paar minuten eerder ben ik geknipt maar vooral zeer scherp geschoren door Melien. Doet ze al jaren, want voor een gewone kapper is er geen eer meer te behalen aan die kale knar van mij. En al zou ik willen, de deur van de coiffeur is voorlopig gesloten. Heel Holland knipt noodgedwongen thuis.


Melien vraagt me of ze de tondeuse eens op z'n aller-, allerkortst mag zetten. Ik krijg niet eens de tijd om te aarzelen, er wordt voor me besloten. 'Ah joh, we doen het gewoon, je ziet de komende tijd toch bijna niemand.' Nog geen vier minuten later ben ik haarloos.

Ze heeft de smaak van het thuiskappen goed te pakken. Eergisteren werd Maarten als vrijwilliger aangewezen om zijn achterhoofd bij te laten knippen.


Pieter had kort daarvoor botweg geweigerd om proefkonijn voor zijn kappende moeder te spelen en keek vol leedvermaak toe hoe de tondeuse door het mooie haar van Maarten maaide.

We riepen beurtelings: "het ziet er écht best goed uit hoor, Maarten". In de hoop dat als we dit maar vaak genoeg herhaalden, hij het ook zelf zou gaan geloven. Zonder flauwekul, het resultaat viel niet tegen. Je kan het als kind heel wat slechter treffen met je thuiskappende moeder.


Sinds Corona lijken steeds meer mensen er een hobby of ambacht bij te nemen. Op de socials zie ik posts van thuiskappende ouders, fotografen die muurtjes metselen of oppasmoeders die belastingtips geven. Zelf deed ik vandaag een poging de klinkers van ons tuinpad te verleggen. Na twee scheve rijtjes, moest ik erkennen dat stratenmaker een vak apart is. Doe-het-zelven is niet altijd een succes.


Ook mijn hoofd is momenteel geen succes. Als het dat ooit al was. Hoe had ik kunnen vermoeden dat ik nog zoveel kaler kon worden! Daar moet de komende dagen echt een mutsje op.


Voor wie dit grappig vindt, realiseer je dat ik straks als laatste lach. De kappers blijven namelijk nog wel even dicht. Terwijl jullie haar doodleuk doorgroeit. Zeker met het mooie weer van de komende dagen. Binnenkort heeft dus iedereen een 'bad hair day'. Hopelijk zien we ook daarvan straks wat beelden terug op Facebook, Insta of Twitter. Fijne zondag alvast!

54 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page