top of page
Search
  • Writer's pictureBart Houx

Hersenfit

Updated: May 1, 2020

"He, die ken ik", zeg ik tegen niemand in het bijzonder als ik collega Joris Kerkhof (rechts) aan tafel bij het TV-programma Radar zie zitten. Hij legt kort en duidelijk uit waarom het juist nu zo verstandig is je huidige energiecontract nog eens onder de loep te nemen. Je kunt namelijk tientallen en soms zelfs honderden euro's besparen, dankzij de historisch lage prijzen voor stroom en gas.

Zijn boodschap komt over, merken mijn collega's die dagelijks alle bezoekersaantallen op Independer monitoren of de zoekvolumes op Google bijhouden. Ze zien dat de grafieken nog tijdens de uitzending naar boven pieken. Er wordt niet alleen veel gezocht op Independer en Energie Vergelijken, maar ook op Joris zelf. Dan heb je het prima gedaan als gastexpert.


Hoeveel invloed het medium televisie nog altijd heeft, merk ik een dag later. Ik bel die avond met mijn ooms en tantes, zoals ik dat sinds Corona regelmatiger doe. Zonder hun leeftijden te verraden: ze hebben de oorlog heel bewust meegemaakt dus reken maar uit.


Zonder dat ik zelf het onderwerp aanstip, beginnen ze allemaal spontaan over de Radar-uitzending van gisterenavond. Wat me enorm verbaast is dat ze de naam van mijn collega herinneren. "Is die Joris Kerkhof jouw collega?", vragen ze geïnteresseerd alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat je elke expert die op TV verschijnt van gezicht én naam onthoudt. "Hij deed het goed trouwens. Denk je dat ik ook op energie kan besparen?"


Mijn ooms en tantes hebben letterlijk 2x mijn leeftijd, maar ik moet bekennen dat ik me niet eens de naam van de weervrouw herinner als ze het me vijf minuten na afloop van Het 8 Uur Journaal zouden vragen.


Zegt dat meer over mij dan over hen? Ik moet ze toch maar eens vaker bellen. Om er achter te komen wat het geheim van een leven lang hersenfit is!


En Joris, mocht je dit toevallig lezen ... we hebben er sinds gisteren weer een tevreden klant bij. Eentje van 90, met een prima stel hersens!

57 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page