top of page
Search
  • Writer's pictureBart Houx

Het voetbal is rijp voor de Intensive Care

Voetbal. Ja, laten we het daar weer eens over hebben. Wat was de stand van zaken toen we er mee stopten? PSV kansloos vierde. Ajax en AZ nog eerste, maarrrrrr ... de Amsterdammers wankelden. Verloren na de winterstop punt na punt terwijl de Alkmaarders en Rotterdammers om het hardst naar boven opstoomden. Elke voetballiefhebber keek dan ook likkebaardend vooruit naar de 'allesbeslissende Klassieker'. Maar toen kwam Corona en toen hield het spannende seizoen op.

Zo verdween het voetbal van de voorpagina's. Tot vandaag. De dag waarop de KNVB na een beschamend chaotisch overleg bekendmaakte wie er volgend jaar Europa in mag. En welke clubs degraderen.


Als de KNVB beslist, staat één ding bij voorbaat vast: Ajax heeft weinig te vrezen. En ja hoor, ze eindigen het Corona seizoen als eerste. Gelukkig mogen ze zich geen 'kampioen' noemen ... dat vond zelfs de KNVB een net wat te groot cadeautje. Weliswaar zijn de Amsterdammers tot tweemaal toe verslagen door AZ, dat evenveel punten heeft, maar dat lijken ze voor het gemak maar even te vergeten vandaag.


De Amsterdammers mogen weer de CL in en daar de miljoenen opstrijken. Het zou ze sieren als ze de vruchten die ze van deze in de schoot geworpen positie gaan plukken, straks een beetje eerlijk verdelen onder de clubs die vandaag minder 'Lucky' waren. Die kans is klein, directeur Van der Sar laat direct weten dat hij geen boodschap heeft aan het delen van de buit. Geen 'we doen het samen' gedachte bij Ajax dus. Maar zoals altijd ieder voor zich.


Iedereen is ontevreden. Utrecht omdat het de bekerfinale haalde, maar met lege handen blijft staan. De eerste divisie clubs die dachten te promoveren, maar nog een jaartje langer op een lager niveau moeten blijven klungelen. Alleen bij RKC gaan de kurken eraf. De Waalwijkers zouden onherroepelijk zijn gedegradeerd, maar blijven erin.


Het zal allemaal wel. Voetbal lijkt nu meer dan ooit bijzaak. En niet eens meer de belangrijkste bijzaak in het leven. De glans is er helemaal af. Grootverdieners die elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Achterkamertjespolitiek. En misschien nog wel het ergste ... de roep om overheidssteun.


Ik hou van voetbal. Maar schaam me vandaag plaatsvervangend om zoveel onsportiviteit.

7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page