top of page
Search
  • Writer's pictureBart Houx

Is daar beeld van?

Thuiswerken levert zo af en toe een ongewenste situatie op. Voor je het weet loop je ongeschoren of in je versleten shorts voor de camera tijdens de vroege videocall van je vrouw ... heb ik wel eens gehoord van een goede vriend. Vanochtend had ik mijn eigen ongemakkelijke situatie. En ja, daar is nog beeld van.

Dit is wat er gebeurde.

Ik was na afloop van de dagelijkse teamcall juist goed en wel geïnstalleerd. Oogjes nog wat klein van de zomertijd, AirPods in de oren geplugd en de vele apps eerlijk verdeeld over de schermen van mijn laptop en mobieltje.


Ik beantwoord eerst de mail en als laatste een korte vraag op Slack. And that is where it happened. Direct nadat ik op reply druk.


Tot mijn schrik stuurt het antwoord een WhatsApp sticker mee. Met daarop een afbeelding van mijn grote kale kop die, alsof het al niet gênant genoeg is, ook nog eens een hartje wegblaast!


Waarschijnlijk ben niet alleen ik verrast. Hoe zal de ontvangster reageren?


Weghalen lukt zo snel niet. Dus typ ik er laf en ter verduidelijking onder: "Shit ... die sticker hoort er NIET bij!" Met heel veel paniekerige uitroeptekens.


Gelooft ze mij? Aan de andere kant van de chat blijft het nog lange tijd angstvallig stil. Negen nagelbijtende minuten lang. Met een 'Hahaha' trekt ze het lont tenslotte uit het kruitvat. Gelukkig maar. Want je moet er toch niet aan denken dat je een MeToo-beschuldiging aan je broek krijgt tijdens een quarantaine?


Voor degene die het betrof: sorry nogmaals.

69 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page