top of page
Search
  • Bart Houx

Is me dat even goed nieuws!

Voordat ik het vergeet, deze foto met de toepasselijke titel 'Lockdown' is van ene Rajdeep Paul uit Calcutta en ik heb toestemming 'm hier te gebruiken. Hoe gaat het met iedereen? Staar je nog steeds vanuit je huisgevangenis verlangend naar buiten? Of ben je inmiddels al vaker op straat dan enkel en alleen voor de boodschappen?

Zelf ben ik erg optimistisch gestemd. Dat komt vooral omdat ik het slechte nieuws gewoon keihard negeer. Niet alleen omdat ik al die negativiteit niet trek. Maar vooral omdat ik de doemscenario's ongeloofwaardig vind. Dezelfde mensen die 'de piek' pas halverwege mei verwachtten, roepen nu met sombere stemmen dat we nog maandenlang niks mogen en niks kunnen. Ze hadden het toen mis (de piek kwam al in maart), dus waarom zouden we ze nu serieus nemen?


Geloof maar niks van al die onheilsberichten. Hou je liever vast aan het goede nieuws. Dat is er genoeg! Zoals dit bericht: het aantal corona-patiënten op onze IC's daalt zo snel, dat we hier in Nederland al op 26 juni de eerste dag zonder een enkele Corona-dode kunnen verwachten. Dat berekenden deze heerlijk optimistische Amerikaanse wetenschappers vorig week. En wie zijn wij om te twijfelen?


De goed nieuws show gaat nog even verder. Dit stond gisteren in de krant: Nederland loopt internationaal maanden voorop met de ontwikkeling van het eerste, echte, corona-medicijn met werkende anti-lichamen. Nog voor de kerst is het waarschijnlijk al verkrijgbaar. Dat zou de druk behoorlijk van de lockdown-ketel halen, omdat we weliswaar nog altijd ziek kunnen worden, maar dankzij dit medicijn niet meer op de IC belanden. Ik voorspelde het al eerder in een van deze blogs: de oplossing komt uit Nederland. En zie hier.


Nog een paar laatste goednieuwtjes dan, om het weekend met een superpositief gevoel te starten. Denemarken (met versoepeld Coronabeleid) had gisteren voor het eerst in twee maanden tijd geen enkele Corona- dode te betreuren. Attractiepark de Efteling staat op het punt haar poorten weer te openen (de kabouters mogen sinds gisteren hun paddestoelen weer uit) en - JAWOHL - er is eindelijk weer voetbal vanavond! De Bundesliga start weer op. Jetzt-geht's-los! Wel wat jammer dat we ons Fox Sports abonnement vorige week beëindigden.


Geniet van het mooie weekend!

38 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page