top of page
Search
  • Writer's pictureBart Houx

Live in de ochtendshow

Vanochtend, 07.03 uur. Ik word wakker gebeld door een mij onbekend nummer. Kental 040. Eindhoven weet ik. Als ik slaperig opneem, dendert er een muur van muziek en activiteit mijn oren in. “Goedemorgen Bart, bel ik je wakker? Je spreekt met Manon van Omroep Brabant. Wij zoeken de Bart Houx van de petitie, ben jij dat toevallig?”


Terwijl ik het volume van m’n mobieltje tevergeefs iets zachter probeer te drukken, biecht ik Manon braaf op dat ik inderdaad dé Bart Houx van de petitie ben. The one and only, the real deal. Manon stelt nog een paar snelle vragen (volgens mij om vast te stellen dat ik oorspronkelijk toch echt een Brabander ben) en praat me vervolgens de live-uitzending in.

Da’s weer eens een heel andere manier van wakker worden.

Tja, die petitie. Van huis uit ben ik eigenlijk niet zo activistisch. Kan me althans niet herinneren ooit voor of tegen iets te hebben gedemonstreerd. Ook drink ik mijn koffie gewoon thuis, niet tussen de wappies op het Museumplein. En mijn gele hesje ligt al jaren in de originele verpakking in de kofferbak te hopen dat ik onderweg motorproblemen krijg. Ijdele hoop, want een Prius heeft natuurlijk nooit pech weten jij en ik.

Ik luister hoe de ochtend-DJ van dienst het onderwerp inleidt. Een paar seconden later praat ik live in de uitzending over de petitie die ik vorige week in een opwelling ben gestart. En die inmiddels al zo’n 1700 keer is ondertekend.

“Maar er kunnen nog best een paar handtekeningen bij, he Bart?!” Hij vraagt naar de bekende weg en ik babbel lekker met hem mee voor het oor van ontwakend Brabant.

Nog geen halve minuut later is het alweer voorbij. 7.15 uur, ik ben inmiddels klaarwakker. Zou iemand uit mijn familie-, vrienden- of kennissenkring dit hebben gehoord? Naaaah, de meesten slapen nog of staan met iets anders op dan Omroep Brabant.

Daarom, aan iedereen die mijn legendarische radio-optreden zojuist heeft gemist, dit vriendelijke maar dringende verzoek: onderteken mijn petitie.

Al is het alleen maar om erachter te komen waar deze over gaat. Dank alvast, ook namens Brabant.


47 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page