top of page
Search
  • Writer's pictureBart Houx

Makkelijk praten

Het woord is aan onze premier. Wij, het volk, hangen aan zijn lippen. Horen we vanavond dat we 'meer' mogen binnenkort? Of blijft het slot erop? Mijn verwachtingen zijn niet bepaald hooggespannen.

In een sobere sfeer, waarin elk woord op een weegschaaltje is gelegd, vertelt Rutte dat de basisscholen na de meivakantie open gaan.


Pfew ... da's stap 1!


Dat het daarbij voorlopig blijft, is voor iedereen die geen kinderen heeft erg jammer. Maar wij - en vooral Maarten - springen een gat in de lucht. Eindelijk weer iets om naar uit te kijken. Zelfs die eindmusical gaat nu misschien alsnog door. Het hoogtepunt van de basisschooltijd! Drie weken geleden heb ik mezelf alvast als vrijwillige decorbouwer opgegeven. Alle handjes helpen om dit van de grond te krijgen!


Het goede nieuws is koud geland, of de ochtendkranten staan alweer vol met boze reacties van de lerarenvakbonden. Die de beslissing van gisterenavond veel te voorbarig vinden. En alle basisscholen tot zeker na de zomervakantie dicht willen houden. Ik lees het, en erger me.


Natuurlijk heb ik makkelijk praten als thuiswerker. Maar toch ... ons land volgt nu al meer dan een maand de adviezen van de wetenschap. Laten we dat blijven doen. Dus wanneer wetenschappers ons vertellen dat kinderen tot 12 jaar geen of nauwelijks een besmettingsgevaar vormen, dan hebben we dat gewoon aan te nemen. En daarnaar te handelen. Basisscholen open dus!


Natuurlijk hebben leerkrachten het druk. Maar thuiswerkende ouders hebben het dubbeldruk. En zorgmedewerkers dubbeldubbeldubbeldruk. Bovendien, Maarten krijgt echt niet elke dag online les. Het is voornamelijk zelfstudie, soms met hulp van ons. Zijn juffen lijken het dus juist wat minder druk te hebben gehad deze Corona-periode.


Ik hoop daarom oprecht dat die verontruste geluiden niet de overhand krijgen. Waardoor zo'n eerste, hoopvolle, maatregel direct de nek wordt omgedraaid. Schouders eronder, cijfer jezelf een beetje weg en scholen open. In het belang van onze kinderen!

12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page