top of page
Search
  • Writer's pictureBart Houx

Meer voor mannen

Na twee weken jeuk en ongemak, begin ik te wennen aan mijn Corona-baardje. Best een bijzondere ervaring om voor het eerst in 20 jaar weer wat te kunnen kammen op m'n hoofd. Het voornemen was en blijft om de baard in elk geval tot en met 28 april te laten staan. Dat is de datum die we een paar weken terug allemaal met rood in onze agenda's omcirkelden als mogelijke startdatum van een versoepeld beleid.

Over een week is het 'al' zover. Voorzichtig hopen we na zes weken thuishokken op herstartende scholen en ander mooi nieuws. Het zal zeker nog niet het einde van de crisis zijn. Maar hopelijk wel het einde van het begin van de crisis. We zijn tegenwoordig snel tevreden.


Met een hart vol hoop en een hoofd vol mooie plannen, lees ik dit

"Kale mannen met volle baard mogelijk vatbaarder voor Covid-19."


Verontrust lees ik verder. En wat blijkt: als kale man schijn ik bovenmatig veel androgenen in mijn lijf te hebben. Dat zijn 'mannelijke' hormonen die zorgen voor de ontwikkeling en het behoud van mannelijke eigenschappen, zoals testosteron. Klinkt goed, maar dat is het niet. Want uitgerekend deze androgenen maken me volgens de wetenschappers veel kwetsbaarder voor Covid-19.


Daar ben ik mooi klaar mee.


Waarom vertelt niemand mij dit en moet ik daar weer zelf achterkomen? Wij kale mannen zijn niet te benijden. Volgende week gaat die baard er af. Zodat ik alleen nog maar kaal ben. Loop ik toch mooi even 50% minder risico!

48 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page