top of page
Search
  • Bart Houx

Finish in zicht

Wat een rare week. Eerst Rob Jetten die zich met een minzaam glimlachje hard maakt voor een Elfstedentocht. Kort daarna Diederik Gommers die niet meer over virussen wil praten, maar wel over de Tweede Kamer verkiezingen. Die volgens hem moeten worden uitgesteld. En zojuist zagen we een boze dansleraar die met zijn advoca ... herstel ... die met zijn jurist een grote spaak in het wiel van het Nederlandse coronabeleid wil steken.


Wat is dit? Denkt iedereen opeens verstand van alles te hebben?


Ik zou een stuk rustiger slapen als de heren zich vanaf nu weer lekker bij hun eigen leest houden. Dus Rob, jij mag het uitgebreid over de verkiezingen hebben. Diederik, leg jij ons nog eens gezellig uit hoe het allemaal ook alweer zit met dat virus. En Willem Engel, doe maar mooi dansen jij.

Allemaal je mening geven. Klinkt leuk, kan helaas gevaarlijk zijn. Stel je voor dat onze drie musketiers hun zin krijgen. Dan stond Rob nu met natte poten in de Bonkervaart en trekt Gommers ons binnenkort boos uit de rij voor het stemlokaal (is de dagelijkse rij voor de kassa van de supermarkt trouwens minder besmettelijk, Diederik?).


Willem Engel verdient een eigen alinea. Als deze publiciteitsgeilerd eerder vanavond zijn zin had gekregen, mochten we nu met z'n allen in polonaise de straat op. Toch nog carnaval dit jaar! Ik wil graag feesten, maar wat valt er te vieren als we de effecten van een maandenlange, moeilijke, lockdown in een paar dagen verkwanselen? Dat is het mij met de finish in zicht niet waard.


Ik heb dus geen boodschap aan een roulettespeler die - hoe arrogant is dat? - 'namens het volk' de vrijheid claimt. Liever wacht ik nog een paar laatste taaie weken op echte vrijheid. Waarin mijn kinderen weer naar school mogen. En veel belangrijker: mijn vrouw weer naar de kapper. Da's pas echt reden voor een feestje!

47 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page