top of page
Search
  • Writer's pictureBart Houx

Ode aan de sleur

Wat was de insteek van deze blogreeks ook alweer? O ja, het ambitieuze voornemen om een persoonlijk dagboek bij te houden. Right vanaf de Corona-start. Net zoals mijn opa 80 jaar geleden met zijn journaal begon op de dag dat de Duitsers ons land binnenvielen.


Een stuk of zeventig blogposts verder, kan ik helaas maar één conclusie trekken: wat eeuwig zonde dat zijn dagboek kort voor de bevrijding verloren ging tijdens een granaatbeschieting. Terwijl dit online gebrabbel tot in lengte der dagen vindbaar blijft op internet. Gerechtigheid geeft geen voorrang aan kwaliteit.

Ik draai er niet omheen. De laatste blogs hebben nog maar nauwelijks de vorm van verslaglegging. Deels omdat het Grote Nieuws over Corona opdroogt en van de voorpagina's verdwijnt. Onze levens zijn verstild en verlangzaamd, maar gaan verder gewoon hun gangetje. Het is al met al wat 'uneventful' geworden in huize Houx en directe omgeving.


Als ode aan de dagelijkse Corona-sleur, schraap ik vandaag alle huis-tuin-en-keuken belevenissen van de laatste 24 uur bij elkaar. Opdat wij niet vergeten hoe saai onze Corona-dagen soms zijn.


De dag begint met een uitstekende slaapscore van 90. Da's lekker wakker worden. In WhatsApp meldt de musical-decorbouw-groep dat de theaterzaal van AFAS helaas geen optie is voor de eindmusical. We moeten op zoek naar wat anders. In weer een andere groep vertelt tennismaat Edwin dat hij zich heeft verstapt en vraagt of hij vanavond mag 'uitdraaien' in plaats van René. Mijn Wordfeud-partner Monique legt 'tomaat' en lijkt vandaag te gaan winnen. En ik zet niet alleen 14.000 stappen, maar 's avonds ook lekkerbekjes met worteltjes en aardappels op tafel.


Meer is er niet gebeurd ... wilde ik bijna schrijven.


Maar daarmee vergeet ik het belangrijkste. Melien, de hardste thuiswerker van Nederland, krijgt te horen dat haar tijdelijke contract per direct wordt omgezet naar eentje voor onbepaalde tijd! Geen geringe prestatie in deze tijd. Ik ben supertrots op haar en koop samen met Pieter een grote bos rozen. Daarmee is het verhaal van deze dag meteen verteld.


Probeer het spannend te houden samen. Tot woensdag.

42 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page