top of page
Search
  • Bart Houx

Toch nog toezichthouder

Updated: May 22, 2020

De versoepeling is ingezet. Niet alleen beleidsmatig. Maar volgens mij ook in onze hoofden. We nemen het wat minder nauw met de regels, maar gaan daarnaast ook steeds flexibeler met eerdere meningen en standpunten om. Althans, dat is wat ik om me heen constateer.


Voorbeeldje: de PVV en Forum riepen, nog geen twee maanden terug, op hoge toon het kabinet ter verantwoording. Waarom ook alweer? Omdat er geen totale lockdown was afgekondigd. Ze vonden de aanpak onverantwoord en niet streng genoeg.


Diezelfde partijen schreeuwden deze week om het hardst omdat de versoepeling in hun ogen niet snel genoeg gaat. Kortom, ze vinden het beleid niet meer te soft maar te streng. Opportunisme heet dat in goed Nederlands.

Zelf ben ik overigens net zo inconsequent hoor. Twee weken terug schreef ik nevernooit geen 'toezichthouder' te worden bij de tennisclub (lees: Tennis-BOA's). Mijn argumenten van toen hebben alle geloofwaardigheid inmiddels verloren, want vanochtend meldde ik me min of meer vrijwillig aan om toezicht te houden bij de voetbalclub.


Niet dat ik er zin in heb, maar ja ... zo'n club is nu eenmaal aan gemeenteregels gebonden en je kunt het vuile vrijwilligerswerk niet altijd door anderen laten opknappen.

Dussss ... wie zin heeft om zich binnenkort eens op autoritaire toon door mij te laten afsnauwen bij de voetbalvelden, is op 10 juni vanaf half zes 's avonds van harte welkom bij Roda '46 in Leusden. Ik ben waarschijnlijk herkenbaar aan een geel hesje en een chagrijnige hoe-lang-duurt-deze-onzin-nog blik in mijn ogen.


Geniet van de zonnige Hemelvaart!

18 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page