top of page
Search
  • Writer's pictureBart Houx

Percy Nobleman

Pas op 28 april horen we meer. Dat weten we al een tijdje en het duurt nog een keer zo'n tijdje voordat het eindelijk de 28e is. Dus besloot ik mijn baard te laten staan. Dat houdt de lange wachttijd nog een beetje interessant.

Als mijn berekeningen kloppen, hangt er op 28 april een volle baard aan m'n kin. De voornamelijke grijze baardharen groeien, geholpen door het zonnige weer, vol enthousiasme hun vrijheid tegemoet. Elke ochtend zijn ze nog wel wat benauwd om in het mes te lopen. Maar die vrees is nergens voor nodig.


Terwijl zij blij en vrij stug doorgroeien, struikel ik ondertussen over mijn eigen voorbarigheid. Zo las ik in 2 dagen alles over baardgroei en baardtrends. Dat kostte me een paar uur, maar dan ben je als bijna-baarddrager weer helemaal op de hoogte.


Wat me meer kostte dan alleen wat tijd, waren de baardverzorgings-producten waarvan ik mijzelf al op groeidag 2 had wijsgemaakt dat ik ze écht nodig had. Schrikbarend veel euro's afgetikt voor een Douglas-tasje gevuld met slechts twee items: een scrub tegen de niet te harden jeuk en een flesje baardolie van Percy Nobleman om de boel soepel te houden.


Percy is zijn geld gelukkig meer dan waard. De man zelf is met zijn vooroorlogse Britser-dan-Brits stijl niet meer van deze tijd. De manier waarop hij zijn boodschap verpakt is dat wel. Zo heeft de gebruiksaanwijzing de vorm van een prachtig stripverhaal. Waarin de zonderlinge Percy met zijn hondje praat en daarbij dingen zegt als:


"A gentleman is never ready until one's beard is oiled!"


Hierdoor groeit mijn verlangen naar de volle baard. Nu de baard zelf nog. Op 28 april post ik een foto van het eindresultaat. De heerlijke geur van Percy's Premium Beard Oil mag je er tegen die tijd zelf bij bedenken.


Als je op dit punt nog leest, ben je mogelijk net zo verveeld als ik. Een blog over baardgroei ... saaier moet het niet worden. Weer een bewijs dat we voor die 28e april heel hard moeten hopen op goed versoepelingsnieuws. Vrolijk pasen.

12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page