top of page
Search
  • Writer's pictureBart Houx

Serengeti in de polder

Nog leuke weekendplannen iemand? Buiten het tuintje, de supermarkt en de wandelingetjes door de buurt?


Nu de scheiding tussen gewone werkdagen en het weekend vervaagt, doen we hier ons best om toch nog wat speciaals te maken van de zaterdag en zondag. Voor komend weekend zit vaders geramd, want ik trakteerde mezelf op een joekel van een telelens. Niet gekocht natuurlijk, maar voor een paar tientjes een weekend lang gehuurd bij BudgetCam.

Met zo'n mooi stukje speelgoed, kon de dag niet vroeg genoeg beginnen vandaag. Na een slapeloze nacht vertrok ik vanochtend om kwart voor zes zo stil mogelijk van huis. Een beker koffie in de console en de camera met joekellens op de achterbank. Nog twee uur voordat m'n werkdag begint, precies genoeg om wat mooie foto's te maken.


En wat was het mooi. Ik zag de zon opkomen boven de Arkemheense Polder. De natuur ontwaakte met het kabaal van gakkende ganzen en het opgewonden geroep van grutto's. Al snel lieten ook tureluurs, kieviten en zwaluwen zich gelden.


Serengeti in de polder. Ik blééf foto's maken, net zolang totdat ik mijn ochtendsafari moest afbreken omdat het werk riep.


Ook 's avonds nog een rondje gemaakt, samen met Melien. Het ziet er - om haar woorden te gebruiken - wel wat 'nerdy' uit met zo'n grote lens aan de wandel. Maar de beelden die het oplevert zijn het waard. We zagen een koekoek, reebokken, bonte vliegenvangers en als klap op de vuurpijl ving ik de blauwborst in mijn lens. Een prachtig, bijna on-Nederlands mooi, vogeltje. Je ziet 'm hier.


Met de Zaterdag, de Zondag en heel veel Zon in het vooruitzicht, kan dit weekend me niet lang genoeg duren. Ik zet de wekker vast en denk zo lang mogelijk niet aan maandag.

20 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page