top of page
Search
  • Writer's pictureBart Houx

Systolische druk

Morgen ben ik jarig en krijg ik een prik. Helaas niet met het vaccin, in die rij sta ik zo ongeveer helemaal achteraan in de prikorde. Als ik over een paar maanden eindelijk wordt gevaccineerd, ruimen ze na mij de boel op en vragen ze vriendelijk of ik het licht uit wil doen bij het weggaan. Nee, niks vaccin, ik word geprikt voor de jaarlijkse bloeddrukkeuring.


Meer gezondheidsdetails mag ik op deze plaats niet delen, want dan schend ik de regels van de Wet Persoonsgegevens. En regels worden al te vaak geschonden in deze relweek. Anyway ... een standaardprikkie dus.


Volgende week zal de plaatsvervangende huisartsenpraktijkassistente mij persoonlijk vertellen wat de uitslag is. Daar kijk ik bepaald niet naar uit. Ik voel me verder prima hoor, maar ben een beetje benauwd als ze streng gaat doorvragen naar het hoe en waarom van die extra thuiswerkkilo's die er sinds de laatste keuring zijn bijgekomen.


Met mijn Strava-app kan ik haar misschien overtuigen dat ik toch echt wel voldoende beweeg. De kans is echter klein dat ze die wandelprestaties als geldig excuus accepteert. Ik vrees zelfs dat ze over een dieet of iets anders engs begint. Brrrr. De stakes zijn dus high volgende week.

Een stevige reprimande krijg ik sowieso. Tot slot zal ze ook nog even mijn bloeddruk meten. Waarom moet dit allemaal juist in deze week gebeuren? Ik wind me op dit moment namelijk zo ontzettend op over die stompzinnige complotdenkers, anti-vaxxers en criminele relschoppers, dat mijn diastolische druk op het punt staat de systolische druk in te halen. Nou, dan weten jullie wel hoe de vlag erbij hangt.


Het is de komende dagen dus zaak om me koest te houden. Geen nieuws consumeren, gewoon netjes m'n werk doen, braaf op tijd naar bed gaan en veel blijven wandelen in de buitenlucht. Lang zal die leven.

38 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page