top of page
Search
  • Writer's pictureBart Houx

De Viral 50

Updated: Mar 24, 2020

Een van de voordelen van thuiswerken is dat je de hele dag je eigen muziek kan opzetten. Tot 1 juni geen Radio538 of zo'n andere typische kantoorzender. Lekker!

Scrollend door Spotify kies ik bijna gedachteloos voor de Viral 50 Wereldwijd playlist. Viral ... de dubbele betekenis van het woord ontgaat me in eerste instantie. Totdat ik de lijst door scroll en zie dat het barstensvol Corona-nummers staat!


Ik beluister ze stuk voor stuk.. Dan hoeven jullie dat niet meer te doen. Mijn voorlopige Corona top-3.


1. Corona Virus - Yofrangel, Fraga

Geinig, dit nummer begint met een hoestje. Wat volgt is een Spaanstalige rap. Met een uiterst blikkerig achtergrondmuziekje. Best een aardige huis-tuin-en-keuken poging, maar niet eentje waarvoor we de stoelen omdraaien.


2. La Cumbia Del Coronavirus - Mister Cumbia

Klinkt een stuk ongevaarlijker dan de titel doet vermoeden. Muzikaal lijkt het op een wat laffe mix van "Tuintje in m'n hart" van Jan Smit met de achtergrondtrompetjes uit de "Lambada". Positief en vrolijk, maar erg braaf. Misschien nog een keertje afspelen als je in een hangmat ligt en snel wil wegdoezelen.


3. Corona Virus - LIL NIX

Ook hier een hoestje-intro. Wel de eerste Engelstalige rap die ik in de Viral-50 tegenkom ... ik begrjip dus waar het over gaat. Over Corona natuurlijk. "Gezongen" in een deep voice gangsta-style.

Zo te horen heeft hij op elk deel van zijn lichaam last van Corona en op de laatste tonen gaat er nog een vriendje van 'm dood. Wat al die Aloha's in de tekst te betekenen hebben weet ik niet. Waarschijnlijk zitten ze er in omdat Aloha een beetje rijmt op Corona. Een gevalletje net nix dus.

26 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page