top of page
Search
  • Bart Houx

Vriezers hamsteren

Updated: Mar 23, 2020

Nee, wij horen niet bij die aso's die hamsteren. Maar toch. Ook na het vierde rondje Jumbo, Lidl, Boni is het WC-papier nergens aangevuld. Dito voor de pasta's en andere, voor ons, zéér essentiële voedingsmiddelen. Terwijl we in de kranten lezen dat er toch echt overal genoeg voorraad is in Nederland. Mark Rutte stelde ons zelfs heel poëtisch gerust: "We kunnen nog tien jaar poepen met z'n allen" (nu al de meest hoopvolle quote van het jaar).


Maar nee dus, wij hamsteren niet. We kunnen toch best wat anders eten dan pasta? Of het gewoon nog een paar dagen langer ophouden? No problem. Wat wel een probleem is: onze mega-oude koelvriescombinatie. Die valt al bijna vier jaar letterlijk uit elkaar en stel nou dat ie dat straks doet. Midden in de lockdown die ons volgende week ongetwijfeld te wachten staat?

Nu we onze Corona-crisisblik wat kritischer door het huis laten gaan, blijken we over wel erg weinig proviandruimte te beschikken. Dat wisten we eerlijk gezegd al een jaar of tien, maar met de wetenschap van nu is het achteraf gezien eigenlijk onverantwoord om zo weinig eigen schapruimte te hebben.


We besluiten dat er wat bij moet. Liever vandaag dan morgen. Bij Blokker vinden we een schroefloze proviandkast. En bij Bol bestellen we een grote vriezer. Ze komen naast elkaar in de schuur te staan.


Maar hamsteren? Nee, dat doen we echt (nog) niet.57 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page