top of page
Search
  • Bart Houx

Vroege vogels

Lekker he, die paar dagen vrij? Met fantastisch weer bovendien. En veel goed nieuws over snel dalende sterftecijfers en snel naderende data waarop we weer veel meer mogen. Sporten, OV'en, terrassen en naar de kapper!!! Kan eindelijk die baard eraf.


Dat extra lange weekend voelde zelfs zo lekker, dat ik er vandaag nog een extra vrije dag aan vastplak. Gewoon omdat het kon (dank M).

Aan uitslapen doe ik niet. Zonde van de tijd. Vandaag sta ik dus voor alweer de derde dag op rij een half uur voor zonsopgang op. Letterlijk. Met in de rechterhand een mok koffie en de linker aan het stuur rijd ik met slaperige ogen op een lege snelweg naar het oosten. De opkomende zon schijnt oogverblindend in m'n gezicht en laat de Arkemheense polder (zie foto, onbewerkt) in het goud baden. Prachtig. De natuur blijft de hele ochtend meewerken en stuurt zo'n beetje elke bekende vogelsoort op me af. Van de koekoek tot de kluut, van de grasmus tot het visdiefje. Je ziet ze hier.


Over vis dieven gesproken, we betrapten er gisteren eentje op heterdaad. Een reiger viste de vijver van de buren leeg. Ik zag het allemaal voor mijn ogen gebeuren . In plaats van in te grijpen filmde ik het hele tafereel. Om het een beetje goed te maken, kopen we vandaag twee goudvisjes. Een vervangende vis. En alvast een reservevisje, voor als het nog eens gebeurt.


De batterijen zijn volledig opgeladen. Morgen begint het werkende leven weer. Ik neem me nu alvast voor om voor de laatste keer deze week extra vroeg op te staan, zodat ik voor de eerste videocalls al veel werk heb verzet. Ik voel me bijna schuldig omdat ik me zo goed voel in deze crisistijd. Bijna.

12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page