top of page
Search
  • Bart Houx

Zô ziede nogges wè

"Zô ziede nogges wè" (zo zie je nog eens wat) kopt de lokale carnavalskrant in Oisterwijk, waar ik vandaag een dagje buiten de deur werk. Gemiddeld één keer per week kies ik voor een dagje ouderlijk-thuiswerken. Heerlijk dat ik daarvoor een uurtje moet rijden. Radio aan, cruisecontrole op 107 km en filevrij doorjakkeren. Even een andere omgeving, even een andere kamer, even eruit. Zô zie'k ok nogges wè anders ... als is het dan maar eens per week.

Er is vandaag opvallend veel te zien onderweg naar het zuiden. Een stuk of tien ooievaars op de lantaarnpalen ter hoogte van Beesd (sinds wanneer vliegen die 's winters niet meer naar Afrika?). Hoog water in de Lek en nog veel hoger water in de Waal. Nederland op z'n natst, het heeft iets ouderwets.


Om het nog mooier te maken, belooft de radio ons vanaf 's zondag een vers pak sneeuw. Deze sneeuwbelofte voelt als een cadeautje. Niet alleen voor mij. Heel Nederland lijkt zich er op te verheugen. Eindelijk wat leuks: een White Sensation evenement dat door niemand kan worden afgelast; weergoden luisteren niet naar Outbreak Management Teams.


Het goede nieuws blijft zich vandaag opstapelen: keeper Onana krijgt 1 jaar schorsing aan z'n fluorescerend roze broekje (sorry Ajacieden, maar voor een PSV'er is dat hoopvol nieuws). Omdat hij een verboden pilletje heeft geslikt. Welke gezonde man haalt het nou in z'n hoofd de pil van zijn vrouw te slikken? Raar verhaal, maar wel goed voor de competitie. Misschien wordt het dan toch nog spannend.


Geniet van het weekend allemaal. Ga lekker wat doen, breek eruit! Mijn weekend begint morgenochtend al vroeg. Op het koude hoofdveld van Roda '46, waar ik moet vlaggen bij de 'onder 11-1' tegen de ' onder 13-4'. Dolblij dat er nog geen publiek langs de lijn staat; ik weet zelf heus wel hoe gênant mijn korte sprintjes er tegenwoordig uitzien. En dan zondag ... opstaan met sneeuw! Zulle we nogges zien of 'k een poar mooi plaikes moaken kan.

19 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page